Börja med att lägga ut alla bacon-remsor på en skärbräda. Man kan använda vanligt bacon i nödfall, men sidfläsk (som är identiskt med bacon, dock lite tjockare) är bäst.
Blanda rubben med farinsockret i en ströare och skaka om väl. Vill man ha ännu sötare smak kan man blanda 50/50 rub/socker. Det beror lite på hur mycket socker ruben innehåller, samt vilka smakpreferenser man har.
Strö över rikligt av kryddblandningen på alla bacon-remsor, och vänd sen och gör likadant på andra sidan.
Tänd grillen och förbered den för indirekt värme, den ska ligga på 200° C.
När grillen är uppe i temp lägger man på 2-3 bitar rökträ på glöden.
Lägg gallret med bacon på grillen på den indirekta sidan och stäng locket. Låt dem ligga i 20-30 minuter tills de är klara och sockret har karamelliserat sig.
Ta in formen och låt allt svalna i 5-10 minuter, sen är det bara att hugga in.