Putsa hinnor och membran så steken blir fin. Det brukar finnas rätt mycket hinnor på utsidan, men inte så mycket fett.
Torrsalta sen steken runt om (1 tsk salt per kg kött), och lägg den på en tallrik i kylen. Det görs med fördel kvällen innan, men om det är ont om tid behöver den åtminstone ligga i 2 timmar.
Pressa ner vitlöksklyftorna i oljan och rör om. Låt den stå en liten stund så smakerna blandar sig.
'Öppna' lammsteken på ett ställe så den går att rulla ut. Lägg på en jämn bädd av dill på hela, men skär bort stjälkarna på dillen först.
Rulla ihop lammsteken rätt väl och knyt steksnören runt så den håller ihop.
Ta nu en marinadspruta/injektor, gärna med grov nål, och dra upp och injicera sen vitlöksoljan. Stick ett antal hål och tryck in så mycket det går. Försök att undvika att få vitlök i nålen, det stoppar upp rätt bra. Dra upp olja från ytan istället, det underlättar.
Krydda med citronpeppar runt om.
Starta grillen, och se till att den är konfigurerad för indirekt värme. Låt den gå på mellan 120-130° C. För en stek på 1.5 kg tar det ca 2-2.5 timmar, men det beror på temperatur. Sätt en termometer i köttets tjockaste del. Lägg i 2-3 bitar rökträ på glöden, jag brukar använda äppleträ eller körsbärsträ.
Lägg på locket och låt steken ligga tills den mäter 60° C i mitten. Ta in den och låt den vila 20 minuter på köksbänken innan den trancheras i tunna skivor.