Skär persikorna i halvor. Ta bort kärnan, och skär rent där kärnan satt. Placera dem på ett plant underlägg med snittsidan uppåt.
Lägg i så många blåbär du får plats med i hålet där kärnan var. Är hålet där kärnan satt litet kan man göra det lite större med en kniv.
Smält smöret i en kastrull (eller i mikrovågsugnen). Låt det svalna lite, och blanda ner havregryn, socker och mjöl och rör om med en gaffel. Knåda ihop en ’kaka’ och lägg på respektive persikohalva. Den bör vara 1 cm tjock.
Starta grillen, och förbered den på indirekt värme. Se till att den ligger på ungefär 200° C. Lägg persikorna på gallret på den svalare sidan och lägg på locket. Låt dem ligga i 30 minuter, se till att grillen håller 200° C under hela tillagningen. Ta sen av persikorna, låt dem svalna lite, och servera med en skopa vaniljglass.