Förberedelserna för tjocka revbensspjäll är busenkla. Applicera rubben jämnt på alla sidor utom revbens-sidan.
Starta grillen, och förbered den på indirekt värme. Se till att den ligger på ungefär 130° C. Använd orm-metoden om du har en klotgrill, eller ännu bättre en Slow ’N Sear. Lägg köttet på gallret på den svalare sidan och lägg i några träbitar för rökning på de glödande kolen/briketterna. Jag använder äppelträ. Lägg på locket och vänta. Tjocka revben brukar ta mellan 4-5 timmar.
Man vet att revbensspjällen är klara när en av två saker inträffar:A. Innertemperaturen på köttet är 95° C, ellerB. Köttet är 'probe tender'. Probe betyder temperatursond. Prova att vicka på den, känns det mjukt som (jordnöts-)smör är de klara.Det som inträffar först gäller.
Ta av dem från grillen, vira in i två lager aluminiumfolie och en tjock dubbelvikt handduk och låt dem vila i 30 minuter innan de serveras.