Renfiléerna behöver inte mycket prepp, möjligtvis kan man skära bort den silvriga hinnan på ena sidan.
Skär bort bladen från blomkålshuvudet.
Blomkålen tar längst tid att tillaga, ca 1 timme. Efter det kommer tomaterna som behöver ca 30 minuter. Lägg därför på dem ordnade efter längst tillagningstid.
Starta grillen, och förbered den på indirekt värme. Se till att den ligger på ungefär 160-170° C. Den ska gå varmt för grönsakernas skull. Använd orm-metoden om du har en klotgrill, eller ännu bättre en Slow ’N Sear. Lägg blomkålshuvudet på gallret på den svalare sidan och lägg på locket. Vänta 30 minuter, och lägg sen på de hela tomaterna och låt dem ligga ca 30 minuter.
Under tiden är det dags att göra gremolatan. Det är en kall dressing som man ringlar över blomkålen (på tallriken). Riv av zesten från citronerna och lägg i en skål. Kläm sen ur citronsaften och blanda ner den, tillsammans med olja, dragon och pressad vitlök. Rör om ordentligt.
När blomkålen och tomaterna är klara tar man av dem från grillen. Lägg nu på filéerna och grilla över direkt värme. Vänd ofta tills de har fått fin färg och innertemperaturen når 55° C.
Skär tomaterna på mitten och strö riven ost över dem. Lägg ett par blomkålsbuketter på varje tallrik och ringla gremolata över dem. Skär upp filéerna i tunna skivor och servera med lite salt eller en god soja.