Börja med att putsa griskinderna från fett och hinnor, det sitter vanligtvis på ena sidan av dem.
Strö sen över ett jämnt lager av rubben på båda sidor. Låt dem vila på en tallrik ett par timmar i kylen innan de röks på grillen.
Starta grillen, och förbered den på indirekt värme. Se till att den ligger på ungefär 120-130° C. När grillen kommit upp i temp och stabiliserat sig lägger man i 2-3 träbitar för rökning. Jag använder körsbärsträ här, men både ek och äpple funkar lika bra.
Lägg på griskinderna på grillen och rök dem i 1.5 timme. Lägg dem sen på en tallrik och ta in dem i köket. Skala och grovhacka persikorna.
Värm en kastrull med oljan i på medelvärme. Krossa vitlökarna och lägg i kastrullen. Var noga med att de inte bryns och får färg, de ska bara smaksätta oljan. Lägg i timjan, paprika och spiskummin efter 1 minut och rör om. Häll sen i rödvinet, lagerbladen, persikorna och griskinderna och låt det sjuda försiktigt med locket lite på glänt i 2-3 timmar. Man får titta efter och se när griskinderna börjar falla isär.
När grytan börjar bli klar tillsätter man sockret och Maizena. Låt det koka upp helt snabbt så att såsen blir lite tjockare. Ta av från spisen, låt svalna 5 minuter, sen är det bara att njuta med en klick creme fraiche och ett gott bröd till.