Börja med att skära ett rutmönster i svålen/skinnet. Jag brukar göra det i ett 2x2 cm rutmönster. Skär igenom svålen och fettet, men inte i köttet. Börja med att skära på ena hållet, rotera sen köttbiten 90 grader och skär på andra hållet.
Applicera rubben på alla sidor, inklusive skinnsidan. Låt köttet ligga ett par timmar, eller ännu hellre över natten, i kylen.
Tänd grillen och förbered den för indirekt värme. Håll ca 150° C i grillen. Lägg på ett par bitar rökträ i glöden. Lägg sidfläsket på gallret och stäng locket. Varmrök fläsket i ca 2 timmar, det är färdigt när innertemperaturen är 75° C.
Ta nu av köttet från grillen och öppna alla spjäll för att sätta fart på glöden. Vi vill ha en rejält varm grill.
När grillen har kommit upp i temp lägger man köttet på grillgallret med skinnsidan nedåt. Kolla rätt ofta (var 30-60 sekund) tills svålen är färdig. Det går rätt fort. Det man tittar efter är när det formas massa blåsor på skinnet som bubblar upp och gör ytan ojämn.
Ta nu in köttbiten och låt den ligga och vila i 15 minuter innan den skärs upp. Strö över rikligt med gräslök och njut av fantastiskt gott kött.