Använd en engångsform i aluminium eller liknande skål. Jag vek ihop en av aluminiumfolie. Häll grädden i den. Sätt skålen på grillgallret i en grill som håller ca 110-120° C. Lägg i några träbitar på glödbädden för röksmak. Stäng locket och rök grädden i 30 minuter. Använd handskar och ta försiktigt bort grädden från grillen och in i huset. Jag hällde över den i en stor tekopp för att lättare kunna bära in den.
Koka såsen
En kolasås kokar man i en kastrull på spisen. Blanda de tre ingredienserna i kastrullen och koka utan lock i 20-30 minuter. Var försiktig så det inte kokar över, det gör det lätt. Man får passa den. Rör då och då. Såsen blir tjockare ju längre den kokar. När den är klar får den svalna i 5-10 minuter.
Bonus-förslagTillsätt havssalt för att förbättra smaken. Det kommer att lyfta såsen en nivå.
Serveringstips
Rosta lite hasselnötter och valnötter i en torr stekpanna. Hacka dem grovt och strö över vaniljglass i en skål. Ringla rikligt med kolasås över allt.