Skala pumpan, gröp ur innamätet och tärna den. Finhacka löken och stek den i smör i ett par minuter. Häll i vattnet och buljongtärningen i en stor kastrull och låt det koka upp. Häll i vin, lök och pumpa i kastrullen och låt det koka försiktigt med lock i 20-30 minuter. Pumpatärningarna ska bli mjuka. Häll därefter i socker, salt, svartpeppar och citronsaft. Mixa sen soppan slät i en mixer. Ta en delmängd i taget så mixern inte fylls.
Hetta under tiden upp en stekpanna och bryn mandeln. När den börjar få fin färg och man känner doften från mandeln häller man i 0.5 msk olja och strör lite salt över. Bryn ytterligare en minut, och låt sen mandeln svalna på en skärbräda.
Hetta under tiden upp en stekpanna och bryn mandeln. När den börjar få fin färg och man känner doften från mandeln häller man i 0.5 msk olja och strör lite salt över. Bryn ytterligare en minut, och låt sen mandeln svalna på en skärbräda.
Hacka mandeln med kniv och servera sen soppan i skålar med mandel-strössel.