Den här rätten är verkligen superfräsch. Här använder vi torskrygg, som är en särskilt fin del av torsken. Den serveras på en ’cous-cous’-sallad av blomkål, med en sval yoghurt-dip och rostade valnötter.

Ingredienser

600 gram torskrygg (två bitar)

Sås
2.5 dl naturell yoghurt
1 tsk curry
1 tsk flytande honung

Couscous-sallad
1 blomkålshuvud
saften från 1 citron
1 tsk salt
30 gram babyspenatblad
0.5 gurka
60-70 gram valnötter

Gör så här

Sätt på ugnen på 200° C. Skär av alla buketter från blomkålshuvudet. Låt dem koka upp helt kort i en kastrull med vatten. Häll av dem och låt dem svalna. Stek torskryggen i en stekpanna på hög värme, 1 minut per sida. Lägg dem sedan i en ugnsform och skjutsa in i ugnen med en termometer i den tjockaste biten.

Lägg nu ner blomkålsbuketterna i en mixer, max 4-5 åt gången. Ge dem en snabb körning (max 5 sek), och häll över i en skål. Fortsätt tills alla har blivit mixade så de ser ut som couscous. Häll i salt och citronsaft och rör om väl.

Rosta valnötterna i en torr stekpanna, och hacka grovt med en kniv. Skala gurkan och dela på längden. Skär ut kärnhuset och skär i skivor.

Häll yoghurten i en liten skål, och tillsätt curry och honung. Rör om väl.

När torsken nått innertemperaturen 58° C är den klar. Ta ut, och dela de två bitarna på längden, så det blir fyra bitar. Lägg upp salladen på tallrikar, börja med blomkål, sedan spenatblad, gurka och valnötter. Lägg torsken överst och en klick yoghurt vid sidan.