Här är en variant på vanliga revbensspjäll. Mer kött, rejält saftiga och goda!

Skriv ut
Portioner 4 pers
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 5 timmar
Starta grillen 30 minuter

Ingredienser

Gör så här

  • Förberedelserna för tjocka revbensspjäll är busenkla. Applicera rubben jämnt på alla sidor utom revbens-sidan.
    Tjocka revbensspjäll med rub
  • Starta grillen, och förbered den på indirekt värme. Se till att den ligger på ungefär 130° C. Använd orm-metoden om du har en klotgrill, eller ännu bättre en Slow ’N Sear. Lägg köttet på gallret på den svalare sidan och lägg i några träbitar för rökning på de glödande kolen/briketterna. Jag använder äppelträ. Lägg på locket och vänta. Tjocka revben brukar ta mellan 4-5 timmar.

  • Man vet att revbensspjällen är klara när en av två saker inträffar:
    A. Innertemperaturen på köttet är 95° C, eller
    B. Köttet är 'probe tender'. Probe betyder temperatursond. Prova att vicka på den, känns det mjukt som (jordnöts-)smör är de klara.
    Det som inträffar först gäller.
  • Ta av dem från grillen, vira in i två lager aluminiumfolie och en tjock dubbelvikt handduk och låt dem vila i 30 minuter innan de serveras.

YouTube-video