Tiger-räkor köps frysta i mataffären, de finns både råa och färdigkokta. Välj de råa, de känns lätt igen på den gråa färgen. Här får de fin smak av en citron- och oljemix som passar bra ihop med avokado.

Portioner: 2

Ingredienser

10 tigerräkor
1 vitlöksklyfta
Juice från 1/2 citron
Zest från 1 citron
1 mogen avocado

Gör så här

Bland oljan med zest, citron-saft och den krossade vitlöksklyftan i en liten skål. Låt det stå i 20 minuter så smakerna hinner blanda sig väl. Rör om då och då med en sked.

Citron- och olje-mix

Citron- och olje-mixen till räkorna.

Tigerräkor som steks

Tigerräkor som steks, se hur snabbt de byter färg från grått till rött.

Tigerräkor efter vändning

Tigerräkor efter vändning, klara när som helst.

Tigerräkor med citron-olje-mix

Tigerräkor med citron-olje-mixen applicerad.

Värm upp en stekpanna (helst av gjutjärn) så den är het. Lägg i räkorna i den torra panna och stek dem i 1 minut. Stäng nu av värmen och vänd räkorna, låt dem ligga ytterligare 1 minut. Häll nu över citron-/olje-mixen och rör om helt snabbt, och lägg sen upp tillsammans med avokadon. Skeda över kvarbliven citron/olja från stekpannan och servera.