
Tiger-räkor
Tiger-räkor köps frysta i mataffären, de finns både råa och färdigkokta. Välj de råa, de känns lätt igen på den gråa färgen. Här får de fin smak av en citron- och oljemix som passar bra ihop med avokado.
Ingredienser
1 vitlöksklyfta
Juice från 1/2 citron
Zest från 1 citron
1 mogen avocado
Gör så här
Bland oljan med zest, citron-saft och den krossade vitlöksklyftan i en liten skål. Låt det stå i 20 minuter så smakerna hinner blanda sig väl. Rör om då och då med en sked.

Citron- och olje-mixen till räkorna.

Tigerräkor som steks, se hur snabbt de byter färg från grått till rött.

Tigerräkor efter vändning, klara när som helst.

Tigerräkor med citron-olje-mixen applicerad.
Värm upp en stekpanna (helst av gjutjärn) så den är het. Lägg i räkorna i den torra panna och stek dem i 1 minut. Stäng nu av värmen och vänd räkorna, låt dem ligga ytterligare 1 minut. Häll nu över citron-/olje-mixen och rör om helt snabbt, och lägg sen upp tillsammans med avokadon. Skeda över kvarbliven citron/olja från stekpannan och servera.
Mycket bra sida den kommer jag till att använda ofte samtidig vil den hjälpe mig til att bli bättre vid grillen