Tigerräkor

Tigerräkor

Tigerräkor köps frysta i mataffären, de finns både råa och färdigkokta. Välj de råa, de känns lätt igen på den gråa färgen. Här får de fin smak av en citron- och oljemix som passar bra ihop med avokado.

Skriv ut
Portioner 2
Tillagningstid 5 minuter

Ingredienser

  • 10 Tigerräkor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0.5 citron (juice + zest)
  • 1 mogen avokado

Gör så här

  • Bland oljan med zest, citron-saft och den krossade vitlöksklyftan i en liten skål. Låt det stå i 20 minuter så smakerna hinner blanda sig väl. Rör om då och då med en sked.
    Citron- och olje-mix
  • Värm upp en stekpanna (helst av gjutjärn) så den är het. Lägg i räkorna i den torra pannan och stek dem i 1 minut.
    Tigerräkor som steks
  • Stäng nu av värmen och vänd räkorna, låt dem ligga ytterligare 1 minut.
    Tigerräkor efter vändning
  • Häll nu över citron-/olje-mixen och rör om helt snabbt, och lägg sen upp tillsammans med avokadon. Skeda över kvarbliven citron/olja från stekpannan och servera.
    Tigerräkor med citron-olje-mix

1 reaktion på ”Tigerräkor”

  1. Kristian Lauridsen

    Mycket bra sida den kommer jag till att använda ofte samtidig vil den hjälpe mig til att bli bättre vid grillen

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating