Här är en vinäger-baserad ’slaw’, som passar utmärkt till pulled pork och andra grillade rätter. Söker man en majonnäs-baserad slaw hittar du receptet här.

Skriv ut
Portioner 4 pers
Tillagningstid 15 minuter

Ingredienser

  • 350 g finstrimlad vitkål 1/2 litet huvud)
  • 150 g riven morot
  • 1 röd paprika

Marinad

  • 2 dl äppelcidervinäger
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk socker
  • 1 tsk salt

Gör så här

  • Strimla kålen fint med en mandolin. Gör samma sak med paprikan, och riv moroten på ett rivjärn.
  • Lägg alla ingredienser till såsen i en kastrull, och låt den koka upp helt snabbt. Ta av från spisen och rör om.
  • Häll marinaden över kålblandningen i kastrullen och rör om.
  • Flytta nu över din 'slaw' till en serveringsskål och servera direkt!