Rökta oxkinder

Rökta oxkinder

Oxkinder lämpar sig väldigt väl för att varmrökas på grillen. De behöver lång tid på låg värme, men smaken är fantastisk. Så här gör du!

Skriv ut
Portioner 6 pers
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 6 timmar
Starta grillen 30 minuter

Ingredienser

Gör så här

  • Om oxkinderna inte är putsade måste det göras först. De behöver trimmas rejält. Allt fett, silvermembran och annat ska bort.
    Råa oxkinder
  • Applicera rub jämnt på bägge sidor.
    Oxkinder med Hank's Rub
  • Tänd grillen och förbered den för indirekt värme, ca 120-130° C.
  • När grillen är varm lägger man på 2-3 bitar ekträ för röksmak. Lägg oxkinderna på gallret, stäng locket och varmrök dem i 2.5h.
    Oxkinder med ekrök
  • Lägg nu oxkinderna i en aluminiumform, och häll på kalvfond och smöret jämnt fördelat. Sätt en termometersond i en av kinderna. Lägg på två lager aluminiumfolie som lock och se till att det sluter tätt.
    Oxkinder i aluminiumform med smör
  • Sätt tillbaks formen på grillen och fortsätt tillaga tills innertemperaturen i köttet når 95-98° C. Flytta över formen till en Faux Cambro och låt det vila i en timme.
  • Öppna nu upp paketet och riv/dra oxkinderna i formen. Se till att behålla den goda såsen och blanda upp köttet med såsen. Servera på tortilla-bröd med koriander, finhackad röd lök, gräddfil och lite sallad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating