Oxkinder lämpar sig väldigt väl för att varmrökas på grillen. De behöver lång tid på låg värme, men smaken är fantastisk. Så här gör du!

Skriv ut
Portioner 6 pers
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 6 timmar
Starta grillen 30 minuter

Ingredienser

Gör så här

  • Om oxkinderna inte är putsade måste det göras först. De behöver trimmas rejält. Allt fett, silvermembran och annat ska bort.
    Råa oxkinder
  • Applicera rub jämnt på bägge sidor.
    Oxkinder med Hank's Rub
  • Tänd grillen och förbered den för indirekt värme, ca 120-130° C.
  • När grillen är varm lägger man på 2-3 bitar ekträ för röksmak. Lägg oxkinderna på gallret, stäng locket och varmrök dem i 2.5h.
    Oxkinder med ekrök
  • Lägg nu oxkinderna i en aluminiumform, och häll på kalvfond och smöret jämnt fördelat. Sätt en termometersond i en av kinderna. Lägg på två lager aluminiumfolie som lock och se till att det sluter tätt.
    Oxkinder i aluminiumform med smör
  • Sätt tillbaks formen på grillen och fortsätt tillaga tills innertemperaturen i köttet når 95-98° C. Flytta över formen till en Faux Cambro och låt det vila i en timme.
  • Öppna nu upp paketet och riv/dra oxkinderna i formen. Se till att behålla den goda såsen och blanda upp köttet med såsen. Servera på tortilla-bröd med koriander, finhackad röd lök, gräddfil och lite sallad.