Innanlår från dovhjort är en av de möraste och finaste bitarna man kan hitta. En fantastisk styckdetalj som kräver väldigt lite i form av förberedelser och smaksättning. Här röker jag den med äppleträ.

Portioner: 4

Ingredienser

1-1.2 kg hjortinnanlår
1 tsk salt
några bitar äppleträ

Gör så här

Putsa köttet om det behövs. Klappa det torrt med lite hushållspapper. Lägg det i en torr saltlag kvällen före. Starta grillen och förbered den för indirekt värme, kör den på 120°-150° C. Lägg träbitarna på glöden och köttet med termometer i på den svalare sidan. Stäng locket och rök tills innertemperaturen når 55° C. Ge den sen lite stekyta genom att bryna köttet på den varma sidan av grillen, vira sen in den i aluminiumfolie och en handduk och låt den vila i 15-20 minuter. Packa upp, skär i tunna skivor och servera, varför inte med en porter-ölsås?