Kycklingen prepareras med citronsaft och kanel för superb smak. Sen röks den på indirekt värme med äppleträ. Kombinationen av äppleträ och kyckling är fantastisk, och citron/kanel-kombon adderar det där lilla extra. Här förklaras hur.

Portioner: 4

Ingredienser

1 kyckling
juice från 1 citron
1 msk farinsocker
1 msk hett vatten
kanel

Gör så här

Skölj kycklingen med kallt vatten och torka av den med hushållspapper, både på ut- och insidan. Kläm ut saften från en citron. Blanda vattnet med sockret, och rör tills sockret har löst upp sig helt. Blanda ihop det med citronsaften. Pensla hela kycklingen med halva citronsaft-blandningen. Injicera den andra halvan i kycklingbrösten och låren med en marinad-injektor. Fördela kanelen jämnt över hela kycklingen.

Prepared cinnamon chicken

Kycklingen med kanel på, redo för grillen.

Tänd grillen, och ställ in den på 110-120° C. Lägg i 3-4 bitar äppleträ och ställ kycklingen på grillgallret. Jag använder mig av ett ställ. Stäng locket och rök tills innertemperaturen på kycklingen når 70° C.

Kycklingen på ställ i grillen, efter drygt halva tiden.