Rökt aubergine-mousse serveras bäst med en söt youghurt-röra och bröd till. Suveränt som förrätt, doppa brödet i aubergine-moussen och youghurten och njut! Den här rätten är tacksam att göra som bonusrätt då man varmröker något annat på grillen.

Portioner: 3

Ingredienser

1 aubergine
1 tsk koriander
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
2 msk olivolja

Youghurt-röra

1 dl grekisk youghurt
2 msk honung
1 msk olivolja
0.5 tsk salt

Gör så här

Lägg en aubergine på grillen på indirekt värme (ca 120° C). Låt den ligga i ca 45 minuter, så den tar upp röksmaken. Skär bort skaftet, och finhacka den. Blanda ingredienserna och mixa den slät i en mixer. Blanda ihop ingredienserna till youghurt-röran i en separat skål. Servera med några pitabröd.