Dags att vrida upp smakerna till max. Vi varmröker revben som Johnny Trigg gör. En riktig legend inom bbq-världen, och han om någon vet hur man tillagar revbensspjäll.

Skriv ut
Portioner 2 pers
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 4 timmar
Starta grillen 30 minuter

Ingredienser

Gör så här

 • Tillagningstid: revbensspjäll talar om för dig när de är klara. Men för att ge en indikation: tunna revbensspjäll tar max 4 timmar (med det här receptet). Har man bra revbensspjäll med lite mer kött på (dock inte tjocka revbensspjäll) tar de uppåt 5h. Kolla när de är klara med böj-testet. Se den kompletta revbens-guiden (video) här.
 • Börja med att dra av membranet på baksidan av revbensspjällen. Strö ett jämnt lager rub på båda sidor av revbenen. Låt dem ligga en timme i kylen.

Fas I – varmrök

 • Starta grillen, och förbered den på indirekt värme. Se till att den ligger på ungefär 110-130° C. Använd orm-metoden om du har en klotgrill, eller ännu bättre en Slow ’N Sear. Lägg i några träbitar för rökning på de glödande kolen/briketterna. Lägg revbensspjällen på gallret på den svalare sidan och lägg på locket. Rök dem i ca 2 timmar så de får fin yta.
  Revben med rub på grillen

Fas II – smaksätt

 • Riv av två rejäla bitar aluminiumfolie och lägg på varandra. De ska vara så långa att man kan vira in revbensspjällen med dem. Strö nu över ett jämnt lager smör (ta hälften), motsvarande den yta som revbenen tar upp om man lägger dem på folien. Strö sen över hälften av sockret och hälften av tigersåsen. Lägg revbensspjällen på såsröran med köttsidan nedåt. Gör nu samma sak ovanpå revbenen med resten av smöret, sockret och tigersåsen, och vik sen ihop folien försiktigt till ett paket. Lägg tillbaks på grillen.
  Smör, socker och tigersås
 • Revbensspjäll med smör, socker och tigersås

Fas III – karamellisera

 • Öppna nu upp foliepaketet och vik tillbaks folien så att den bildar ett tråg eller en bricka. Detta för att vätskan ska stanna kvar och inte spilla över i grillen. Vänd revbensspjällen så köttsidan kommer uppåt. Pensla på ett lager barbecue-sås och låt revbenen ligga ytterligare 30-40 minuter så att ytan karamelliseras.
  Revben med barbecue-sås

Video-recept