Biff-guiden
Bemästra tillagning av en biff eller t-benstek. Så funkar det.
Blåbärssås är kanske inte det första man tänker på när man planerar middagen, men det är en suverän sås till viltkött. Prova, den kommer säkert att uppskattas! Färska blåbär är bäst, men om det inte finns fungerar frysta osötade blåbär lika bra.
Här används kaffe som krydda för att sätta lite smak på en hjortstek. Man gör en s.k. rub av bryggkaffe och svartpeppar. Steken får marineras med kryddblandningen in 6-8 timmar innan den tillagas i ugn eller på grill. Servera gärna med råraka och brysselkål.
Grillad hjortstek med kafferub Läs mer »
Så här funkar Big Green Egg, en suverän kamado-grill. Här hittar du detaljerade instruktioner för hur man tänder och annat som är bra att veta.
En svensk klassiker. Den här pizzasalladen är olje/vinäger-baserad som sig bör. Det är ett fräscht alternativ till den majonnäs-baserade amerikanska versionen.
Grillad camembert med ett honungstäcke är jättegott att servera som förrätt. Bred den smälta osten på en skiva bröd eller kex, och njut av ett glas gott vitt vin till.
Grillad sötpotatis med lime-dressing är en toppenrätt. Sötman från potatisen passar väldigt bra ihop med lime-dressingen. Servera till både fisk och skaldjur, fågel eller rött kött.
Grillad sötpotatis med lime-dressing Läs mer »
Pico de gallo är en mexikansk tomatsalsa. Den är superfärsk, gjord på ett kick och passar jättebra till grillad mat. Jag använder schalottenlök här för dess milda smak, men byt gärna ut mot rödlök eller gul lök istället.
Här är den ultimata guiden till hur du lyckas med revbensspjäll på grillen. Den visar dig också hur du gör böjtestet för att veta när de är klara.