Rabarberkräm är en riktig sommarnjutning! Man gör den på mindre än 20 minuter, och den kan ätas varm eller kall.

Portioner: 4

Ingredienser

600 gram rabarber
1.5 dl socker
3 dl vatten

2.5 msk potatismjöl
1 dl vatten

Gör så här

Skala rabarberstjälkarna först, och dela dem i små bitar. Förslagsvis skär man dem en gång på längden, om de är bredare än 3cm. Skär dem nu i 1 cm-bitar. Lägg socker, 3 dl vatten och rabarber i en kastrull och koka upp. Låt det koka i 10 minuter.

Rabarberkräm som sjuder

Rabarberkräm som sjuder

Man ser att det är klart när rabarbern börjar lösas upp. Det ska fortfarande vara bitar i, man vill inte ha en helt slät kräm. Blanda under tiden potatismjöl med 1 dl kallt vatten och rör om så att mjölet löser sig. Häll i det i rabarberkrämen och rör om. Låt det koka upp helt snabbt, och ta sen av krämen från plattan. Det får inte koka med potatismjölet i. Låt krämen svalna lite, och ät den sen med lite mjölk eller grädde.