Rabarberchutney är ett gott tillbehör som inte tar så lång tid att göra. Det passar bra till efterrätter som glass, men nästan ännu bättre till grillat kött. Variera syrligheten/sötman genom att ha i mer eller mindre honung.

Skriv ut
Portioner 4 pers
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 30 minuter

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1-2 dl honung (beroende på önskad sötma)
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk ingefära, riven
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  • Skölj och hacka rabarbern i mindre bitar, typiskt 1.5 cm långa. Skala och finhacka rödlöken. Lägg allt i en kastrull och tillsätt 1 dl av honungen, äppelcidervinäger, ingefära och salt. Låt det koka på svag värme i cirka 30 minuter. Rör om då och då.
  • Smaka av, och ha i mer honung om det behövs. Rabarber har olika sötma, så man får anpassa sig. Dessutom vill man ibland ha en sötare chutney och ibland en syrligare.