Jag använder skinkan i det här receptet. Vildsvinsstek är en suverän höstmåltid, och det här receptet är inget undantag. Det som gör receptet speciellt är kombinationen av pekan-rök och enbärs-rub som passar otroligt bra ihop. Servera min oliv- och soltorkad tomatsås till och lite råraka. Njut av ett fylligt rödvin till. Den här tar mindre än 2 timmar att röka.

Portioner: 4

Ingredienser

ca 1 kg vildsvinsstek (skinka)
en handfull torkade enbär

Gör så här

Krossa enbären i en mortel och gnid in rikligt på hela steken. Använd händerna och gnugga in dem ordentligt. Knyt upp steken med ett steksnöre och lägg in en plastpåse i kylen. Låt steken ligga minst 2 timmar.

Wild boar with juniper rub

Vildsvin med enbärs-rub, uppsnörad och klar för grillen.

Starta grillen och kör indirekt värme. Skruva in den på 150° C. Lägg pekanträ på kolen (en handfull om du använder träflis, 3-4 om du använder träbitar), lägg steken på gallret med en termometer i. Stäng locket. När innertemperaturen når 60-62° C är den klar. Vira in i aluminiumfolie och en handduk och låt den vila i 25-30 minuter. Packa upp, skiva och servera!