Jag använder skinkan i det här receptet. Vildsvinsstek är en suverän höstmåltid, och det här receptet är inget undantag. Det som gör receptet speciellt är kombinationen av pekan-rök och enbärs-rub som passar otroligt bra ihop.

Skriv ut
Portioner 4
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 2 timmar
Starta grillen 30 minuter

Ingredienser

  • 1 kg vildsvinsstek (skinka)
  • 1 handfull enbär

Gör så här

  • Krossa enbären i en mortel och gnid in rikligt på hela steken. Använd händerna och gnugga in dem ordentligt. Knyt upp steken med ett steksnöre och lägg in en plastpåse i kylen. Låt steken ligga minst 2 timmar.
    Wild boar with juniper rub
  • Starta grillen och kör indirekt värme. Skruva in den på 150° C.
  • Lägg pekanträ på kolen (en handfull om du använder träflis, 3-4 om du använder träbitar), lägg steken på gallret med en termometer i och stäng locket.
  • När innertemperaturen når 60-62° C är den klar. Vira in i aluminiumfolie och en handduk och låt den vila i 25-30 minuter. Packa upp, skiva och servera, gärna med en god oliv- och soltorkad tomat-sås!