Det här är min standard-pajdeg. Normalt när man gör pajdeg är det alltid kombon 3 dl mjöl och 150 g smör som gäller. Om man byter ut hälften av smöret mot Kesella istället och lägger till lite bakpulver får man en i mitt tycke fräschare och godare pajdeg.

Portioner: 4

Ingredienser

3 dl vetemjöl
75 g smör
0.75 dl kesella
0.5 tsk bakpulver

Äggstanning

3 ägg
3 dl mjölk

Vispa ihop äggen och mjölken i en bunke.

 

Gör så här

Sätt igång ugnen, ställ den på 175° C.

Smält smöret något, jag brukar ställa in det i mikron i 20 sekunder. Det är bara för att göra det lite mjukare och mer lättknådat. Blanda sen smör, mjöl och kesella och bakpulver i en bunke, och knåda ihop den lätt. Knåda ut degen i en 28cm pajform och förgrädda i ugn i 10 minuter. Ta ut pajen, fyll med valfritt innehåll och äggstanningen, och kör i ugnen i ca 30 minuter.