Henrik "Hank" Oscarsson
Henrik ”Hank” Oscarsson

Hej, mitt namn är Henrik. Mitt smeknamn var Hank när jag gick på High School i Iola, Kansas. Därav namnet på sajten. Hank’s True BBQ. För mig betyder det att göra på rätt sätt, och låta processen ha sin gång. Bra barbecue brukar ta lång tid, men det är väl värt väntan enligt mig.

Jag provade äkta Texas-barbecue för många år sedan, och var både förbluffad och imponerad. Hur får man så smakrikt och saftigt slutresultat på (relativt) billiga styckningsdetaljer, som har legat så länge i röken? Hur skapar man en riktig söt klistrig barbecue-sås? Jag insåg att jag måste gå till botten med det här. Vända på alla stenar. Under 2013 tog jag till och med ledigt i 5 månader för att endast ägna mig åt barbecue. Nu vet jag hur man gör, och vad som krävs. Senare började jag bygga upp den här sajten för att dela mina erfarenheter, kunskap och recept. Jag tar själv alla bilder, och skriver allt på både engelska och svenska. Det är ett digert arbete, hoppas ni uppskattar vad ni ser.

Förutom en massa artiklar som går igenom grunderna och de olika momenten finns massor av recept, både för grill och inomhuskök.

Jag var också, som första icke-amerikan någonsin, moderator för AmazingRibs.com och deras Pitmaster Club (diskussionsforum) 2017-2019.

Säg till om du undrar över detaljerna i något recept, eller har frågor, feedback eller vill diskutera ingredienser. Oavsett anledning, använd formuläret nedan för att komma i kontakt med mig.