Den här såsen passar jättebra till olika sorters fläskkött. Den har en behaglig sälta från oliverna, och får lite komplexitet av de soltorkade tomaterna. Gör mycket sås på en gång, för den går åt.

Portioner: 4

Ingredienser

1.5 dl gröna oliver (köp dem på burk med en bit röd paprika i mitten).
5-6 soltorkade tomater
2-3 banan-schalottenlökar eller 4-6 vanliga schalottenlökar.
2 msk ox- eller kalvfond, Touch of Taste
1 msk smör
1 msk rapsolja
5 dl matlagningsgrädde
socker

Gör så här

Hacka schalottenlöken fint och stek på lagom värme i en kastrull i smöret och oljan. Lägg ner finhackade oliver och tomater och stek några minuter. Tillsätt fonden och grädden, och låt det sjuda i 5 minuter. Kör såsen slät i en mixer, och häll tillbaks i grytan. Smaka av med en nypa socker eller två.