Här är ett härligt smakrikt potatismos som gör magen glad.

Skriv ut
Portioner 5 pers
Tillagningstid 30 minuter

Ingredienser

  • 700 g potatis
  • 100 g smör
  • 50 g riven parmesanost
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 0.25 tsk muskotnöt

Gör så här

  • Skala potatisarna och dela dem i fyra. Lägg dem i en kastrull med kallt vatten och koka tills de är mjuka. Det tar 15-20 minuter.
  • Häll av vattnet och ta ut potatisarna. Pressa potatisarna så de blir finfördelade. Jag använder vanlig manuell potatispress för detta. Lägg tillbaks de pressade potatisarna i kastrullen.
  • Sätt plattan på medium-värme och rör ner smöret och låt det smälta.
  • Häll nu i ost, grädde och kryddor, och rör om. Smaka ev. av med lite vit- och/eller svartpeppar.