Hur kan man inte älska lobster rolls? Jag känner mig lite som en hedning när man hackar upp hummer för att servera i ett korvbröd. Men det smakar fantastiskt, och är lite av en amerikansk klassiker. Så här gör man dem.

Portioner: 4

Ingredienser

3 st 600-700 g humrar, förkokta och redo att ätas
1 dl majonnäs
2 msk färskpressad citronsaft
1 msk färsk hackad persilja
1 msk finhackad fänkål (kan ersättas med selleri)
salt och svartpeppar
Smör för att bre på korvbröden

Gör så här

Dela humrarna på mitten (längsgående) genom att sätta spetsen på en stor kniv mitt i ryggplattan, och trycka ner. Ta ut köttet från svansen och klorna. Spara en bit klokött för dekoration senare. Hacka köttet grovt med kniv och lägg i en skål. Blanda ner de andra ingredienserna. Smaka av med salt och peppar. Låt blandningen stå i kylen i 30-60 minuter så smakerna blandar sig.

Smöra korvbröden på insidan och fyll dem med hummerblandningen. Lägg det sparade kloköttet överst som dekoration. Servera med några citronklyftor vid sidan av.