Dags för en riktig höstgrillning! Den här gången röker jag en hel kotlettrad med ben. Det tar en stund, men är väl värt väntan. Här kryddar jag upp den med allkrydda, för att ge den en tydlig Jamaica-karaktär. Prova, du kommer att gilla det!

Portioner: 4

Ingredienser

1.5 kg hel kotlettrad
1 msk allkrydda
1 msk pork rub

Gör så här

Börja med att skölja av steken med kallt vatten, och torka torr med hushållspapper. Skär bort skinnet, men låt fettlagret sitta kvar. Skär igenom fettlagret med en vass kniv, lägg snitten med ca 1-1.5 cm mellanrum. Gnid in hela kotlettraden rikligt med kryddorna, och låt den vila i kylen ett par timmar. Har du inte någon bra pork rub går grillkrydda också bra.

Kotlettrad, sköljd och torkad.

Kotlettrad, sköljd och torkad.

Kotlettrad, upp och ner.

Kotlettrad, upp och ner.

Kotlettrad, snittad och kryddad.

Kotlettrad, snittad och kryddad.

Sätt sen igång grillen, förbered den på indirekt värme, ca 110° C. Lägg i ett par bitar körsbärsträ, och rök köttet i ca 4 timmar tills innertemperaturen är 65° C. Ta av från grillen, låt vila i 20-30 minuter under aluminiumfolie och en handdduk. Skär sen upp och servera!