Hel entrecote är lätt att laga, och räcker till flera. Det här är ett toppen-recept när man har många gäster. Medan steken röks på grillen med körsbärsträ kan man ta itu med de andra uppgifterna i köket.

Skriv ut
Portioner 6
Tillagningstid 3 timmar
Starta grillen 30 minuter

Ingredienser

  • 1.8 kg hel entrecote
  • 2 tsk salt
  • 1 msk grovmalen svartpeppar
  • 1 dl koncentrerad äpplesaft
  • 4 bitar körsbärsträ

Gör så här

  • Applicera en torr saltlag kvällen före, eller på morgonen.
  • Krydda hela steken ordentligt med grovmalen svartpeppar. Starta grillen, förbered den för indirekt värme. Temperaturen ska ligga på 120° C.
  • När den är klar lägger man på 3-4 bitar körsbärsträ på kolen, samt köttbiten på gallret (på den svala sidan). Lägg på locket och rök i ca 3 timmar.
  • Spraya steken var 45’e minut med äpplesaften.
  • När den är klar (innertemperaturen är 58° C) virar man in steken i aluminiumfolie och en handduk. Låt den vila i 45 minuter eller upp till en timme. Temperaturen kommer att stiga någon grad då den vilar. Skiva tunt och servera med en Porter-ölsås och favorit-tillbehör.
    Sliced sirloin roast