Fingerlickin' Good!

Här är ett suveränt sätt att göra jamaicanska kycklingklubbor. De marineras i en torr kryddblandning i ett par timmar, sen grillas dem på indirekt värme. Sist glaseras de med en ”sticky sauce”. Mums! Den här gången tillagas dem på en Weber klotgrill, med Slow n’ Sear som underlättar 2-zons-ssetup.

Portioner: 4

Ingredienser

10 kycklingklubbor
Torr kryddblandning
1-2 msk senap
2 msk allkrydda
2 tsk kanel
2 tsk rökt paprika
2 tsk ingefära (pulver)
2 tsk lökpulver
2 tsk timjan (torkad timjan)
1 sats Sticky BBQ Sauce

Gör så här

Skölj klubborna med kallt vatten, och torka dem torra med hushållspapper. Pensla ett tunt lager senap på alla kycklingklubbor, det är för att kryddblandningen ska fästa bättre. Blanda ingredienserna till den torra kryddblandningen, och applicera rikligt på alla kycklingklubbor. Lägg dem två plastpåsar (fem i varje). Låt dem marinera i kylen över natten.

Starta grillen, förbered den för indirekt värme, men den här lite varmare än normalt, 160° C. Lägg i några bitar trä för röksmak.

Kycklingklubbor med rub

Kycklingklubbor med rub

Kycklingklubbor på indirekt värme

Kycklingklubbor på indirekt värme

Kycklingklubbor - omvänd bryning

Kycklingklubbor – omvänd bryning

När grillen kommit upp i 160° C lägger man kycklingklubborna på gallret, jämt fördelade. Stäng locket, och låt dem ligga i 20 minuter. När de får fin färg penslar man dem rikligt med såsen och flyttar över dem till den direkta värmen. Vänd regelbundet så de karamelliseras fint, men var noga så såsen inte bränner. Så fort de är färdiga tar man av dem från grillen och serverar direkt. Var bara noga med att innertemperaturen på klubborna når minst 70° C.