Hollandaise-sås

Det här är ytterligare en sås-klassiker. Hollandaise-såsen är syrlig, fräsch och god, både till sparris och annat.

Det här är ytterligare en sås-klassiker. Hollandaise-såsen är syrlig, fräsch och god, både till sparris och annat.

Hollandaise-sås tillhör samma familj såser som Bearnaise-såsen. De skiljer sig i smaksättning.

Portioner: 4

Ingredienser

150 gram smör
3 äggulor
1 msk saft från citron
salt, peppar

Gör så här

Smält smöret långsamt i en kastrull. Låt det svalna igen, kolla så det kommer ner till 40° C. Vispa under tiden ihop äggulorna och citronsaften i en bunke. Tillsätt smöret långsamt via en tunn stråle. Vispa regelbundet för att binda upp smöret i äggulorna. Det tar ca 5 minuter att vispa ihop, så låt det ta tid. Det är bättre att smöret binds ordentligt i äggen än att det skär sig. Smaka av med salt och peppar.

Skrivet av Henrik Oscarsson

Passionerad matälskare och en stor fan av traditionell barbecue.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *