Att laga helgrillad kotlettrad är både enkelt, snyggt och gott. Och mycket roligare än enskilda kotletter.

Skriv ut
Portioner 4 pers
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 2 timmar 30 minuter
Starta grillen 30 minuter

Ingredienser

  • 3 kg hel kotlettrad
  • 3 msk oregano
  • 1 msk citronpeppar
  • 1 msk rosmarin
  • 1 msk salt

Gör så här

  • Skölj av köttbiten med kallt vatten, och klappa den torr med hushållspapper.
  • Skåra svålen i ett rutmönster med ca 2-3 cm rutstorlek.
    Hel kotlettrad med fettkappa
  • Gnid in alla kryddorna på ovansidan och sidorna. Börja med saltet, och lägg sen på resten.
    Hel kotlettrad med örter
  • Starta grillen, och förbered den på indirekt värme. Se till att den ligger på ungefär 150-160° C. Använd orm-metoden om du har en klotgrill, eller ännu bättre en Slow ’N Sear.
    Lägg i några träbitar för rökning på de glödande kolen/briketterna.
  • Lägg köttet på gallret på den svalare sidan och lägg på locket. Grilla i ca 2 timmar, innertemperaturen på köttet ska vara 60° C.
  • Ta nu av kotlettraden från grillen och täck med en bit aluminiumfolie och en handduk och låt den vila i 20-30 minuter innan den serveras.

YouTube-video