Grillade nektariner är supergott som dessert. Här penslar vi på en glasyr bestående av Cointreau (apelsinlikör) och honung, och serverar med glass och rostade hasselnötter.

Portioner: 4

Ingredienser

6 nektariner
2 apelsiner
2 dl hasselnöt

Glasyr

1 msk flytande honung
2 msk Cointreau

Gör så här

Dela nektarinerna på hälften. Blanda ihop glasyren i en liten skål. Grilla nektarin-halvorna med den platta sidan upp. Pensla på glasyren på alla nektarinhalvorna så fort de har lagts på grillen. Grilla dem i 5 minuter på 200° C. Rosta under tiden hasselnötterna i en torr stekpanna. Låt dem svalna. Skär ut filéer av apelsinklyftorna och servera allt i en skål. Börja med glassen, sen nektarinhalvorna och apelsinklyftorna, och sist hasselnötterna.

Varianter

Om man vill kan man göra en dubbel sats glasyr och ringla den över precis innan servering. Vad gäller Cointreau, om man inte har den hemma (eller inte gillar den) rekommenderar jag Amaretto istället, som är en mandellikör.