Ankbröst grillas snabbt, och dess mustiga köttsmak passar utmärkt ihop med Hank’s Signature Seasoning. Vi grillar även endiver som gör sig utmärkt över öppen eld.

Portioner: 4

Ingredienser

2 ankbröst, ca 350 gram/st
Hank’s Signature Seasoning
4 endiver
4 msk olivolja
flingsalt
rårörda lingon

Gör så här

Ankbrösten behöver ingen puts eller annan förberedelse. Ta bara ut dem ur förpackningen och klappa dem torra med lite hushållspapper. Strö över ett jämnt lager rub på bägge sidor och låt dem ligga på en tallrik i kylen över natten.

Ankbröst med rub applicerad

Ankbröst med rub applicerad

När man grillar ankbröst gäller samma tumregel som för övrig fågel. Vi grillar på lite högre temperatur än vanligt för att få lite krispigare skinn.

Starta grillen, och förbered den på indirekt värme. Se till att den ligger på ungefär 160-170° C. Använd orm-metoden om du har en klotgrill, eller ännu bättre en Slow ’N Sear. Lägg köttet på gallret på den svalare sidan och lägg på locket. Lägg i några träbitar för rökning på de glödande kolen/briketterna.

Ankbrösten är klara när de når 60-62° C. De får INTE gå högre, då blir de sega. Kolla med en bra termometer.
Ta av dem från grillen och låt dem vila i 5 minuter innan de serveras. Skär dem i smala skivor på tvären.
Medan ankbrösten vilar delar man endiverna i halvor på längden. Pensla på rikligt med olivolja och grilla dem sen 1 minut per sida över hög direkt värme.

Halverade endiver

Halverade endiver

Ta direkt från grillen till tallriken, strö över lite flingsalt och servera med en matsked rårörda lingon.

Här är en video som visar hur: