Vildsvinsfilé blir utmärkt att grilla! Här fyller vi den med fikon, penslar med lemon curd och virar in i bacon. Mumsigt värre!

Portioner: 3

Ingredienser

1 vildsvinsfilé, ca 600-700 gram
1 tsk salt
2 fikon
1 paket bacon
4-5 msk lemon curd

Gör så här

Filén behöver sällan putsas, möjligtvis kan det finnas en silverhinna i ena änden. Trimma bort den och applicera sen en torr saltlag genom att strö saltet jämnt över hela köttbiten. Låt den vila i kylen över natten.

Grillad vildsvinsfilé, ingredienser

Grillad vildsvinsfilé, ingredienser

Lägg filén platt på en skärbräda och lägg handen på den för att hålla den på plats. Skär en lång och djup skåra längs filén. Stanna ett par cm från respektive ände. Pensla ett rikligt lager lemon curd på bägge insidor av den nyss skurna fickan. Använd ca hälften av all lemon curd. Spara den andra hälften till senare. Skiva fikonen och lägg i dem i två lager i hela fickan. Vira om bacon runt hela filén så att den håller ihop. Använd köttgarn eller ett gäng tandpetare för att assistera.

Grillad vildsvinsfilé med uppskuren ficka

Grillad vildsvinsfilé med uppskuren ficka

Grillad vildsvinsfilé inlindad i bacon

Grillad vildsvinsfilé inlindad i bacon

Starta grillen, och förbered den på indirekt värme. Se till att den ligger på ungefär 150° C. Använd orm-metoden om du har en klotgrill, eller ännu bättre en Slow ’N Sear. Lägg köttet på gallret på den svalare sidan och lägg på locket.

Att grilla filén tar ca 30-35 minuter. När innertemperaturen är 57-58° C penslar man på resterande lemon curd och låter köttet ligga tills innertemperaturen är 62° C. Det gör att sockret karamelliseras och ger fin yta. Sen är det bara att ta in den, skiva upp och servera.

Här är en video (på engelska) som illustrerar: