Tempeh är en riktigt bra vegetarisk produkt. Här gör vi schyssta burgare av den!

Skriv ut
Portioner 1
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Tänd grillen 30 minuter
Total tid 45 minuter

Ingredienser

  • 1 hamburgerbröd
  • 120 g Tempeh
  • 2 msk Liura-soja (eller annan ljus soja)
  • 10 g mache-sallad
  • 0.5 mango
  • 1 msk tryffelmajonnäs
  • 1 msk Barbecue-sås
  • 1 msk Riven pecorino-ost.

Gör så här

  • Skär ut en 'hamburgare' av Tempeh-kakan, den bör vara 12-14 cm i diameter och ca 10-12 mm tjock.
    Utskurna Tempeh-burgare
  • Häll eller pensla på 1 msk soja på varje sida av tempeh-burgaren och låt dem ligga och dra i en timme i kylen.
  • Skala mangon och skär tjocka (4-5 mm) skivor.
  • Tänd grillen och förbered den för hög direkt värme.
  • När grillen är varm lägger man tempeh-burgarna på den svalare sidan och stänger locket. Låt burgarna ligga i 5-10 minuter så de hinner bli varma.
  • Flytta nu över burgarna till sidan med hög direkt värme och bryn dem ett par minuter. Vänd regelbundet.
  • När de är klara strör man den rivna osten på dem och lägger dem på den svalare sidan.
    Tempeh-burgare med riven pecorino-ost
  • Grilla nu mango-skivorna över hög direkt värme. Vänd så båda sidor får fin färg.
  • Ta in burgare och mango, och börja bygga burgare. Jag lägger först bröd, sen bbq-sås, burgare, sallad, mango och sist sallad. Bred lite tryffelmajonnäs på locket och lägg på det sist.

YouTube-video