Här är en riktigt god vegetarisk förrätt eller aptitretare.

Skriv ut
Portioner 6 pers
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 15 minuter

Ingredienser

  • 6 portabello-svampar
  • 9 msk röd pesto
  • 125 gram mozarella
  • 2 msk pinjenötter
  • 1 påse (70 gram) ruccolasallad
  • salt

Gör så här

  • Börja med att ta bort foten på svamparna. Borsta bort eventuell smuts. Lägg svamparna upp och ned och fyll/pensla i ett jämnt lager av 1 msk röd pesto i varje. Lägg sen på 1-2 skivor mozarella, 6-8 mm tjocka, i varje. Strö lite salt över, och pinjenötter.
  • Att grilla svampen är enkelt. Jag brukar ha min grill på 200° C med locket på. Lägg svampen på den indirekta sidan och stäng locket. Låt dem ligga i 10-15 minuter. Vänd dem inte, utan låt dem ligga upp och ned hela tiden.
  • När svampen är klar (osten har smält lite) lägger man upp dem på en tallrik eller ett serveringsfat och strör ruccola runt om och serverar på en gång.