Här är en lite my version av grillad kyckling; den injiceras med en citron-sirap och får ett täcke av choklad och ancho-chili. Chokladen ska vara mörk och ha hög kakao-halt, jag använder en som har 70% kakao. Ancho-chilin valde jag för dess rökiga smak med tobakskaraktär.

Portioner: 4

Ingredienser

4 kycklingbröst
2 msk rapsolja
1 tsk spiskummin
4 msk mörk 70% choklad (kräva ca 30 gram)
1 tsk malen ancho-chili
0.5 tsk salt
Injektion
1 msk socker
1 msk citronsaft (nypressad)
1 msk hett vatten

Gör så här

Börja med injektionsvätskan. Blanda det heta vattnet med socker, och rör tills sockret har löst upp sig. Tillsätt citronsaften och rör lite till.

Riven choklad

Riven choklad

Finriven ancho-chili

Finriven ancho-chili

Nu är det dags att göra glasyren. Använd en microplanar (eller annat verktyg) för att riva chokladen. När det är gjort, gör samma sak med ancho-chilin, men håll dem åtskilda. Blanda ihop glasyren i en liten skål genom att tillsätta ingredienserna en och en.

Fyll en marinad- injektor med injektionsvätskan och injicera i kycklingbrösten, ungefär 4-5 stick per bröst. Det går inte att injicera så mycket vätska, men det tillsätter smak och håller dem saftiga. När förberedelserna är klara är det dags att dra igång grillen på indirekt värme, ca 140° C. Jag lägger även ner några bitar äppleträ för lite röksmak. Äppleträ har blivit mitt förstahandsval till kyckling. När kycklingen legat i 20-25 minuter är det dags att glasera dem. Pensla på tjockt, och stäng locket. Fortsätt grilla tills de når 70° C innertemperatur. Ta bort dem, lägg i aluminiumfolie och en handduk och låt dem vila i 20 minuter innan servering.

Chocolate och chili-glaserad kyckling

Chocolate och chili-glaserad kyckling

Servera gärna med en kall grekisk yoghurt med lite honung i som dippsås.