Fläskfilé smakar utmärkt när man fyller den med blåmögelost och äpplemos och lindar in i bacon. Prova själv!

Skriv ut
Portioner 2 pers
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 1 timme
Starta grillen 30 minuter

Ingredienser

Gör så här

  • Putsa bort eventuella hinnor på fläskfilén.
  • Lägg fläskfilén platt på en skärbräda och placera ena handen platt på den. Skär en ficka längs hela fläskfilén med andra handen, men stanna 3-4 cm från varje ände.
  • Fyll fickan i fläskfilén med mögelost och äpplemos.
  • Strö ett jämnt lager rub på hela fläskfilén.
  • Linda in fläskfilén med bacon och knyt ihop med steksnöre.
  • Tänd grillen och förbered den för indirekt värme. Ställ in den på 130° C och lägg på ett par bitar rökträ när den är uppe i temp.
  • Lägg på köttet på den indirekta sidan och stäng locket. Se dock till att öppningen på fickan i fläskfilén pekar uppåt. Låt fläskfilén ligga tills den är klar. Det är den när innertemperaturen är 62-65° C. Det tar ca en timme.
  • Ta av köttet och låt det vila på skärbrädan i 5 minuter, sen är det bara att skära upp och servera. Jag brukar servera denna med en potatisgratäng.

YouTube-video