Svartkål har en mild smak som får ett lyft av lite grädde och parmesan. Ett perfekt tillbehör till många maträtter.

Skriv ut
Portioner 4 pers
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 10 minuter

Ingredienser

  • 200 g svartkål
  • 2 bananschalottenlök (eller 3-4 vanliga)
  • 1 vitlöksklyfta, krossad
  • 50 g riven parmesanost
  • 2.5 dl vispgrädde

Gör så här

  • Skölj svartkålen med kallt vatten. Skär bort stammen på bladen, det görs
    enklast genom att lägga bladen ett och ett på skärbrädan och dra kniven
    på varsin sida stammen. Bunta sen ihop bladen och skär dem i 2-3 cm
    bitar.
  • Finhacka schalottenlöken och fräs i smör i ett par minuter. Tillsätt sen
    svartkålen och stek på medelvärme. Vänd ett par gånger och låt kålen
    krympa lite. Tillsätt nu grädden och blanda/vänd runt så att kålen
    stuvas lite i grädden. Låt den ligga i 3-5 minuter. Tillsätt sen
    parmesanost, rör om och servera.