Gazpacho

Gazpacho

Gazpacho är en väldigt god vegetarisk soppa som serveras kall. Den är enkel att göra och passar perfekt på sommarfesten eller som en del av en buffé. Här är ett enkelt och väldigt gott recept.

Skriv ut
Portioner 6
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 5 minuter

Ingredienser

  • 50 g lantbröd eller annat ljust bröd
  • 2 schalottenlök
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 500 g körsbärstomater
  • 3 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 gurka
  • 0.5 röd paprika
  • 3 dl hett vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar, grovmalen

Gör så här

  • Skala och hacka schalottenlöken. Skala och hacka gurkan. Hacka paprikan.
  • Blanda vattnet med buljongtärningen och rör om.
  • Lägg i brödet i buljongen och låt det svalna ett par minuter.
  • Blanda nu alla ingredienser i en mixer och mixa soppan slät. Servera i små skålar eller glas.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating