Fläskkarré med glögg

Fläskkarré med glögg? Kan man göra så? Visst kan man det, och det smakar gudomligt gott.

Fläskkarré med glögg? Kan man göra så? Visst kan man det, och det smakar gudomligt gott.

Portioner: 4

Ingredienser

1 kg fläskkarré
2 msk av din favorit-fläsk-rub (eller Santa Marias grillkrydda)
1-2 dl glögg

Gör så här

För att få in glöggen i köttet kommer vi att injicera den med en marinadspruta. Läs mer om hur det funkar här. Börja med att gnida in hela karrén med din favorit-rub. Har du ingen fungerar Santa Marias grillkrydda utmärkt.

Rå fläskkarré

Rå fläskkarré

Placera karrén i en skål med lite kant. Dra nu upp glöggen i sprutan och börja injicera. Det gör man i ett virtuellt rutmönster med ca 3 cm mellan sticken. Tryck ut vätskan sakta, och när det börjar sippra upp flyttar man sprutan och gör om.

Marinadspruta

Marinadspruta

Starta grillen, och förbered den på indirekt värme. Se till att den ligger på ungefär 110-130° C. Använd orm-metoden om du har en klotgrill, eller ännu bättre en Slow ‘N Sear. Flytta karrén ytterst försiktigt (den är ju full av glögg) och lägg den på gallret på den svalare sidan och lägg på locket. Lägg i några träbitar för rökning på de glödande kolen/briketterna. Låt den ligga tills innertemperaturen är 95° C. Det tar 6-10 timmar, lite beroende på temperatur, typ av grill osv.

Ta av den från grillen, vira in i aluminiumfolie och en tjock handduk och låt den vila i 1 timme innan den serveras.

Skrivet av Henrik Oscarsson

Passionerad matälskare och en stor fan av traditionell barbecue.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *