Fiskgryta är en jättebra vardagsrätt. Ofta har man redan ingredienserna hemma, och den tar mindre än 20 minuter att göra. Såsen är baserad på creme fraiche, som man lätt kan göra själv. Jag brukar köpa ett s.k. torskblock, men det går lika bra med sej eller gös. Kaviar gör att rätten får lite finess och sticker ut.

Portioner: 3

Ingredienser

400 g vit fisk. Använd torsk, sej eller gös.
120 g purjolök (en smal lök)
2 dl creme fraiche
0.5 dl kaviar
0.5-1 tsk salt
0.5 tsk vitpeppar

Gör så här

Ta ut fisken ur frysen och låt den tina i 2 timmar. Hacka löken genom att dela den på längden först, sen hacka i 5mm bitar. Stek den i smör i en stekpanna. Dela fisken i kuber på ca 3 cm. Fisken behöver inte vara helt tinad. Lägg ner fisken i stekpannan när löken har mjuknat. Ge fisken lite färg, och häll sen ner kaviar, creme fraiche, salt och vitpeppar och låt det sjuda i 10 minuter, med lock på. Servera med lite gröna ärtor och ris eller potatismos.