Bakad potatis blir mycket godare med fyllning! De här bakar vi först på grillen, för att sen fylla med godsaker och sen baka lite till. De går förstås lika bra i ugn.

Ingredienser

2 bakpotatisar
140 gram tärnat bacon
1 silverlök (eller gul lök)
1 dl creme fraiche
80 gram riven ost

Gör så här

Sätt igång grillen, förbered den för indirekt värme och justera ventilerna så den håller 200° C. Eller sätt ugnen på 200° C. Finhacka löken och stek den tillsammans med bacon i en stekpanna. Låt det svalna. När grillen/ugnen är varm lägger man in potatisarna på den indirekta sidan (i grillen, med locket på) eller på en plåt/galler mitt i ugnen. Låt dem ligga i en timme. Känn efter med en potatissticka, de ska vara mjuka i mitten. Beroende på storlek på potatisarna kan det ta allt från 45 minuter till 1.5 timme. Ta ut dem och dela dem i halvor på längden.

Dubbelbakad potatis, urgröpt

Dubbelbakad potatis, urgröpt

Gröp ur potatisarna med en sked och blanda den urgröpta potatisen med creme fraiche, lök och bacon. Blanda lite grovt med en gaffel. Lägg tillbaks fyllningen i potatishalvorna och strö ett jämnt lager riven ost på alla halvor.

Dubbelbakad potatis med fyllning

Dubbelbakad potatis med fyllning

Dubbelbakad potatis med fyllning och ost

Dubbelbakad potatis med fyllning och ost

Lägg nu tillbaks halvorna i grillen/ugnen och låt dem ligga i 10-15 minuter till för att osten ska smälta fint. Servera på en gång.