Här är en riktigt amerikansk version av revbensspjäll där vi gör en härligt söt och god glaze på Dr Pepper.

Skriv ut
Portioner 2 pers
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 5 timmar
Starta grillen 30 minuter

Ingredienser

Glaze

  • 2 dl Dr Pepper
  • 1 dl ketchup
  • 4 msk mörk brödsirap
  • 1 msk Dijon-senap
  • 2 msk Worchestershire-sås
  • 2 msk soja

Gör så här

  • Tillagningstid: revbensspjäll talar om för dig när de är klara. Men för att ge en indikation: tunna revbensspjäll tar max 4 timmar (med det här receptet). Har man bra revbensspjäll med lite mer kött på (dock inte tjocka revbensspjäll) tar de uppåt 5h. Kolla när de är klara med böj-testet. Se den kompletta revbens-guiden (video) här.
    Iberico Ribs
  • Börja med att dra av membranet på baksidan av revbensspjällen. Strö ett jämnt lager rub på båda sidor av revbenen. Låt dem ligga en timme i kylen.
    Dr Pepper Ribs med rub

Glasyr

  • Nu är det dags att göra glasyren. Kombinera alla ingredienser i en kastrull och låt det sjuda (ej koka) i 30 minuter. Ta av från spisen och låt svalna helt.

Fas I – varmrök

  • Starta grillen, och förbered den på indirekt värme. Se till att den ligger på ungefär 110-130° C. Använd orm-metoden om du har en klotgrill, eller ännu bättre en Slow ’N Sear. Lägg i några träbitar för rökning på de glödande kolen/briketterna. Lägg revbensspjällen på gallret på den svalare sidan och lägg på locket. Rök dem i ca 3 timmar så de får fin yta.

Fas II – glasera

  • När revbenen legat på grillen i 3 timmar är det dags att pensla. Jag använder en lite gammaldags sås-mopp för att få på rikligt med sås. Lägg på ett lager på köttsidan och stäng locket på grillen.
    Iberico Ribs med Dr Pepper Glaze
  • Pensla sen var 30:e minut, eller tills såsen tar slut, på samma sätt tills revbenen är klara.

YouTube-video