Creamed Corn, eller stuvad majs, är en stapelvara inom barbecue, och av en god anledning. Så här gör man.

Skriv ut
Portioner 6 pers
Tillagningstid 20 minuter

Ingredienser

  • 300 g majskorn
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 0.5 tsk chipotle chili
  • 0.5 tsk salt
  • 50 g riven parmesanost
  • 10 g smör (at steka i)
  • 1 msk Maizena ljus redning

Gör så här

  • Smält smöret i en kastrull. Lägg i majskornen och stek på mellanhög värme i ett par minuter. För bästa smak ska de brynas.
  • Häll sen i salt, chili och grädde och låt det sjuda försiktigt i 8-10 minuter.
  • Tillsätt Maizena och låt det koka upp helt snabbt.
  • Ta av kastrullen från spisen och rör ner den rivna osten. Fuska inte här, utan använd en bra och smakrik ost. Låt stuvningen svalna lite, rör då och då.