Cote de Boeuf

Cote de Boeuf

Cote de Boeuf är en riktigt bra styckningsdetalj. Det är entrecote på ben, en del av revbenet sitter kvar alltså. Tillsätt bara lite salt och peppar, mer behövs inte. Se alltid till att köpa bra kvalitet. Det här receptet är busenkelt, det är bara några enkla steg som krävs för att få till den perfekta biffen. Vill man hellre grilla den hittar du receptet här.

Skriv ut
Portioner 2
Tillagningstid 1 timme

Ingredienser

  • 2 Cote de Boeuf (ca 500 g st)
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  • Tjockare bitar är bättre än tunna, så se till att du får tag på 4-5cm tjocka bitar.
  • Skölj av köttet med lite kallt vatten och klappa torra med hushållspapper. Applicera en torr saltlag med saltet, åtminstone 2 timmar innan tillagning.
  • Sätt ugnen på 110°C, då vi ska tillaga först med indirekt värme. Lägg köttbitarna i en ugnsform, och sätt termometern i den tjockaste delen. Grilla tills de har nått 50° C i innertemperatur.
    Cote de Boeuf cooked indirect
  • Ta ut köttet och låt det stå och vila 10 minuter. Nu är det dags att bryna dem. Se bara till att ytan på köttet är någotsånär torr innan, man får mycket finare stekyta då. Klappa av med lite hushållspapper (som inte luddar) först om det behövs.
  • Ta fram en stekpanna, gärna gjutjärn, och sätt på spisen på hög värme. Ha i en liten skvätt olja eller smör, och när pannan är ordentligt varm ger man dem fin stekyta, och håller koll på innertemperaturen.
  • När de når 60° C är de klara. Ta av dem från plattan och låt dem vila ett tag innan de serveras. Använd en vass kniv och skär tjocka skivor, det blir en aptitlig presentation på tallriken.
    Cote de Boeuf sliced

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating