Ceviche är en snabblagad underbar förrätt bestående av lime-marinerad fisk. Den smakar syrligt och fräscht och man kan variera den med olika sorters fisk.

Skriv ut
Portioner 4 pers
Förberedelser 1 timme
Tillagningstid 5 minuter

Ingredienser

  • 400 g torskrygg (eller annan vit fisk)
  • 400 g salma-lax
  • 2 schalottenlök
  • 1 spansk röd peppar
  • 1 mango
  • 10 lime
  • 1 kruka koriander
  • salt

Gör så här

Förberedelser

  • Beroende på vilken fisk du köpt behöver den frysas först för att eliminera eventuella parasiter. Lägg i så fall fisken i frysen i 3 dagar, och tas en fram, tina och använd. Jag använder här Salma-lax som kan ätas direkt, men torsken kräver frysning först.
  • Skala och finhacka schalottenlöken och pepparn.
  • Skala och tärna mangon i 1 cm-kuber.
  • Ta bort eventuellt skinn från fisken och skär i 1 cm-kuber.
  • Fördela all fisk, mango, lök, peppar i serveringsglas/skålar. Pressa ur allt saft ur lime-frukterna och fördela jämnnt i skålarna. Rör om lite med en sked, täck med plastfolie och låt stå i kylen i en timme.
  • Ta ut skålarna och smaka av med salt. Garnera med korianderblad och servera.