Bourbon Beans

Bourbon beans! Det blir inte mycket mer barbecue än så här. Ett klassiskt och gott tillbehör som är lätt att göra.

Bourbon beans! Det blir inte mycket mer barbecue än så här. Ett klassiskt och gott tillbehör som är lätt att göra. Det tar max 30 minuter. Receptet baseras på en (1) burk bönor. Det är alltså väldigt enkelt att skala upp genom att multiplicera alla ingredienser med antal burkar bönor man använder.

Portioner: 4

Ingredienser

1 burk (400 g) vita bönor i tomatsås
1 remsa bacon
3 msk bbq-sås
1 tsk Worchestershire-sås
1 msk tomatpuré
3 msk bourbon
0.5 tsk salt
2 tsk farinsocker
0.5 msk smör (att steka i)

Gör så här

Börja med att steka bacon i en kastrull med lite smör på mellanvärme. När baconet är färdigstekt kan man antingen ta upp remsan, finhackar den och lägger ner den i kastrullen igen. Ta av kastrullen från plattan så den inte är för varm. Häll nu på bourbon och låt det sjuda ett par minuter med hjälp av restvärmen i kastrullen. Vi vill bli av med lite alkohol, det smakar lite skarpt annars. Om/när sjudandet sätter man tillbaks kastrullen till plattan igen.

Tillsätt resten av ingredienserna och låt det sjuda i 10 minuter. Rör regelbundet med en slev och skruva ner värmen om det behövs, säkerställ att det inte bränner och fastnar i botten av kastrullen.

Vill man ha lite mer sötma tillsätter man mer farinsocker helt enkelt. Föredrar man lite mer sting i sina bönor hackar man ner valfri chili. Det går alltid att justera så det passar ens egna preferenser. Det här receptet är ett välbalanserat grundrecept.

Skrivet av Henrik Oscarsson

Passionerad matälskare och en stor fan av traditionell barbecue.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *