Det här är en lyxversion av en italiensk klassiker; bolognese-sås. Här görs den på magert men smakrikt kött, som kompletteras av rökt bacon. En suverän kombination!

Portioner: 4

Ingredienser

800 g rådjursstek
300 g rökt sidfläsk
4 msk kalvfond
4 msk tomatpuré
1 gul lök
3 dl matlagningsgrädde
0.5 msk grovmalen svartpeppar
1-1.5 tsk salt

Gör så här

Mal rådjuret tillsammans med sidfläsk i en köttkvarn.

 

Bolognese-ingredienser, rådjur och rökt bacon.

Bolognese-ingredienser, rådjur och rökt bacon.

Hacka löken fint och stek i smör i en stekpanna. Flytta sen över löken i en större kastrull. Dela köttfärsen i två delar, och stek en del i taget. Detta för att få bra stekyta och inte koka färsen i stekpannan. När den är stekt läggs den i den större kastrullen också. Häll ner fonden, tomatpurén, kryddor och grädde och låt det sjuda i 10 minuter. Servera med en fräsch pasta.